Declaració sobre la retirada de les restes de Franco

Proposta del Grup Municipal de Convivència i Progrés als altres Grups Municipals sobre l’exhumació de les restes del dictador Franco i que no van acceptar llegir-la conjuntament al Ple Municipal del 28 d’octubre de 2019.


“”La ciutat de Banyoles s’ha significat durant els últims anys a favor del reconeixement de les persones que van patir represàlies o l’exili pel règim franquista i ha adoptat posicions fermes tan en favor de la defensa dels valors democràtics com de condemna de la dictadura.
La retirada de les despulles del dictador Francisco Franco de la tomba que ocupava al Valle de los Caídos tancà el passat 26 d’octubre un episodi infaust de la nostra història que ha de significar un nou punt de partida, l’obertura un període de memòria que ens permeti encarar el futur amb el convenciment i la certesa que la democràcia i els seus valors de diàleg, convivència, fermesa en les pròpies conviccions i respecte per a totes les posicions de pensament són els que ens defineixen com a societat.
A Banyoles, com a qualsevol altra ciutat de la resta de Catalunya, i també com totes les d’Espanya, hi caigué a plom el pes de la infàmia del franquisme. És just expressar, doncs, la total solidaritat amb totes les persones que el patiren en primera persona, tant a Banyoles com a qualsevol altre punt de Catalunya o de l’Estat, amb el propòsit que la democràcia ens faci forts per combatre qualsevol forma de totalitarisme.””

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.