Mirades del Catalanisme

El 3 de juliol de 2019 es va realitzar el primer acte de Convivència i Progrés després de les eleccions municipals.

La presentació del llibre “Catalanisme, vuitanta mirades i més” editat per ED i l’Associació Portes Obertes al Catalanisme va permetre fer una presentació d’aquesta iniciativa ciutadana per part del seu responsable Mario Romeo. Iniciativa per recuperar els valors i principis del catalanisme polític que va néixer al començament del segle XX.

El president  de Convivència i Progrés va presentar l’associació ressaltant la necessitat de diàleg i pluralitat de Banyoles.

Els dos ponents van fer una referència a les opinions expressades en el llibre sobre el catalanisme polític i evidenciant que la majoria es situen en una posició positiva sobre la contribució dels valors i principis del catalanisme a la resolució de la situació actual. El que Jordi Amat defineix com a “Milloristes” en front dels”Empitjoristes” on es situen algunes posicions polítiques d’alguns partits o entitats.

Es posa en valor la trajectòria del que anomenem catalanisme polític que va servir per crear condicions de consens i acord amb la recuperació de l’ autonomia catalana. Una catalanisme integrador que incorporava gent de la dreta, el centre i l’esquerra política, amb acords importants en el camp de la normalització lingüística el model d’escola catalana, etc…

S’analitza les causes que han portat al que avui anomenem “procés” cap a una ruptura democràtica, la DUI i les seves conseqüències. L’esforç de l’entorn independentista de trencar els partits que feien el pont entre comunitats ( PSC, ICV, sindicats de classes, etc…) per crear una situació de polarització.

Vam intervenir alguns assistents amb diferents consideracions i preguntes

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.