No va bé la gestió del pressupost municipal 2020

Un pressupost municipal malt fet que reclama constants modificacions de crèdit

Veiem amb un certa preocupació les reiterades modificacions de crèdit de les partides aprovades en el pressupost, que al llarg de l’any ja han arribat a quasi un cinquantena ( si no ens hem descomptat).
Algunes d’aquestes modificacions, a les quals hem donat suport en aquest plenari per la situació d’emergència en la que ens hem trobat, poden estar justificades per la situació que estem vivint. Tornaríem a votar-hi favorablement però arribats on som les modificacions de crèdit s’han convertit en una pràctica habitual i això ens porta a concloure que o bé el pressupost que va aprovar el seu govern no estava ben fet o que el seu govern no ha estat encertat en la seva execució.
Un bon pressupost públic, i això vostè ho sap bé perquè fa anys que s’hi dedica, és el que s’executa d’acord amb que es va aprovar. Insisteixo: entenem que els mesos de pandèmia han obligat a actuar amb urgència i s’hi ha actuat. És el que s’havia de fer. Però hi ha algunes dades que ens criden l’atenció i no ens deixen indiferents com ara que, segons la informació que ens ha proporcionat la Secretaria d’aquest Ajuntament, a 30 de juny, és a dir a meitat de l’exercici, només s’havia executat un 33% de la despesa prevista. Per no dir que en l’execució dels ingressos el pressupost dibuixa una línia de reducció important que segurament els preocupa tant a vostès com a nosaltres.
Votarem no a les modificacions de crèdit que porten a votació d’aquest plenari. No tant perquè ens apareguin dubtes a les partides es modifiquen, sigui per un propòsit o per un altre, i tampoc no pretenem dubtar de l’honestedat de ningú. Però per tot això que li acabem d’exposar demanem al seu govern un esforç per una bona execució com a mínim d’aquí fins a final d’any. I si es convenient ens trobaran al seu costat, si hi ha suficient informació a temps.

28 de setembre de 2020

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.